Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Csemege uborka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg uborka 2 l víz 2 dl ecet (10%-os) 3 evőkanál asztali só 5 evőkanál kristálycukor 1 teáskanál nátrium-benzoát kapor ízlés szerint (szárított kapor 20 g) 10 szem fekete bors Elkészítése: A fűszereken kívül az összes hozzávalót összekeverem, amik feloldódnak pár perc alatt. Közben az uborkákat megtisztítom, és az üvegbe helyezem, majd beleöntöm […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
03Judit15
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka
  • 2 l víz
  • 2 dl ecet (10%-os)
  • 3 evőkanál asztali só
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál nátrium-benzoát
  • kapor ízlés szerint (szárított kapor 20 g)
  • 10 szem fekete bors


Elkészítése:

A fűszereken kívül az összes hozzávalót összekeverem, amik feloldódnak pár perc alatt.

Közben az uborkákat megtisztítom, és az üvegbe helyezem, majd beleöntöm a pár szem gondosan kiválogatott szemes fekete borsot, és rászórom a kaprot, majd felengedem a lével.

A tetejét ráhelyezem, és egy éjszakára pihentetem száraz, hűvös, sötét helyen.

Másnapra szép színe lesz, és utána ráteszem a celofánt, és a befőttes gumit, és rátekerem szorosan konyharuhával a befőttes üveg kupakját. 1 nap múlva fogyasztható.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
03Judit15
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is