Hozzávalók:
- 1 kg uborka
- 2 l víz
- 2 dl ecet (10%-os)
- 3 evőkanál asztali só
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál nátrium-benzoát
- kapor ízlés szerint (szárított kapor 20 g)
- 10 szem fekete bors
Elkészítése:
A fűszereken kívül az összes hozzávalót összekeverem, amik feloldódnak pár perc alatt.
Közben az uborkákat megtisztítom, és az üvegbe helyezem, majd beleöntöm a pár szem gondosan kiválogatott szemes fekete borsot, és rászórom a kaprot, majd felengedem a lével.
A tetejét ráhelyezem, és egy éjszakára pihentetem száraz, hűvös, sötét helyen.
Másnapra szép színe lesz, és utána ráteszem a celofánt, és a befőttes gumit, és rátekerem szorosan konyharuhával a befőttes üveg kupakját. 1 nap múlva fogyasztható.