Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Csemege zöld paradicsom savanyúság

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A paradicsomokat alaposan megmossuk. A megtisztított üvegek aljára hagymakarikát és kaprot teszünk, majd szorosan belesorakoztatjuk a paradicsomokat. A lé hozzávalóit egy lábasban összeforraljuk, majd óvatosan az üvegekbe, a paradicsomokra öntjük. Mindegyik üveg tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, ezután lezárjuk, és 5-10 percre fejtetőre fordítjuk. Nekem a leszedett paradicsom mennyisége kicsit több mint 3 kg volt, így […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
szani78
Beküldte: 2013.08.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A paradicsomokat alaposan megmossuk. A megtisztított üvegek aljára hagymakarikát és kaprot teszünk, majd szorosan belesorakoztatjuk a paradicsomokat. A lé hozzávalóit egy lábasban összeforraljuk, majd óvatosan az üvegekbe, a paradicsomokra öntjük.

Mindegyik üveg tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, ezután lezárjuk, és 5-10 percre fejtetőre fordítjuk. Nekem a leszedett paradicsom mennyisége kicsit több mint 3 kg volt, így 8 normál üveg készült belőle. Az adagokon annyit módosítottam, hogy 5 dl ecetet, 4,5 dl vizet, 2 evőkanál sót és 25 dkg cukrot használtam. (A fűszerek mennyisége nem változott.)

Ez az alaplé majdnem 4 kg paradicsomhoz elegendő.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is