Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csemege zöld paradicsom savanyúság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 kg zöld paradicsom
  • 4 dl 10 %-os ecet
  • 1,5 evőkanál só
  • 20 dkg cukor
  • 2 liter víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db babérlevél
  • fél maréknyi szemes bors
  • fél maréknyi mustármag
  • 0,5 maréknyi koriandert
  • kapor (üvegenként )
  • torma (üvegenként )

Elkészítése

A paradicsomokat alaposan megmossuk. A megtisztított üvegek aljára hagymakarikát és kaprot teszünk, majd szorosan belesorakoztatjuk a paradicsomokat. A lé hozzávalóit egy lábasban összeforraljuk, majd óvatosan az üvegekbe, a paradicsomokra öntjük.

Mindegyik üveg tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, ezután lezárjuk, és 5-10 percre fejtetőre fordítjuk. Nekem a leszedett paradicsom mennyisége kicsit több mint 3 kg volt, így 8 normál üveg készült belőle. Az adagokon annyit módosítottam, hogy 5 dl ecetet, 4,5 dl vizet, 2 evőkanál sót és 25 dkg cukrot használtam. (A fűszerek mennyisége nem változott.)

Ez az alaplé majdnem 4 kg paradicsomhoz elegendő.

https://receptneked.wps.hu/befozes/csemege-zold-paradicsom-savanyusag/