Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csemege zöldparadicsom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 kg zöldparadicsom
  • 1 ek só
  • 1 ek szorbit, vagy cukor
  • 2 ek almaecet
  • 1 -1 kk köménymag, szemes bors, koriander, mustármag, néhány babérlevél.
  • 2 kisebb csili


Elkészítése:

A paradicsomot megmostam, lecsumáztam, a hibákat kivágtam, a nagyobbakat félbe, negyedbe, vagy csak egyszerűen bevágtam. Hideg vízben feltettem főni. Sóval, szorbittal, (csinálhatjátok kristálycukorral is) kevés ecettel, egész köménnyel, szemes borssal, koriander és mustármaggal, 2 kisebb csilivel, valamint babérlevéllel ízesítettem.

Amint felforrt, elzártam. Tartósítót nem tettem hozzá, ugyanis néhány nap alatt elfogyasztottuk!

https://receptneked.wps.hu/befozes/csemege-zoldparadicsom/