Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyedzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg cseresznye
  • 1 csomag dzsemesítő
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 60 dkg kristálycukor
  • 1 üveg vanília aroma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 üveg cherry brandy aroma


Elkészítése:

A cseresznyét alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahajat, majd hagyjuk 10-15 percig állni. (Közben többször keverjük át.)

Ezután tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük kb. 15 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel ízlés szerint pépesítsük. (Én csak annyira mixeltem össze, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne.) Ezután keverjük hozzá a cherry brandy aromát, majd forraljuk fel újra.

Végül vegyük le a tűzről, majd a forró gyümölcsbe állandó keverés mellett keverjük bele a dzsemesítőt. Az elkészült dzsemet ezután merjük bele az üvegekbe, majd pár percre állítsuk fejtetőre.

Az elkészült dzsemet fogyaszthatjuk pl. reggelire pirítósra kenve, de sütemények, vagy éppen palacsinta ízesítésére is kiváló.

https://receptneked.wps.hu/befozes/cseresznyedzsem/