Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőttek

Befőzés

Cseresznyekompót

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb. 3-3,5 kg cseresznye 2,5 l víz 10 ek cukor 1 mk szalicil Elkészítése: A cseresznye szárát eltávolítjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd langyos vízben áztatjuk legalább fél órát. A vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a szalicilt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá cukrot, vagy ha túl édes, hígítsuk vízzel. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
birosari
Beküldte: 2016.03.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 3-3,5 kg cseresznye
  • 2,5 l víz
  • 10 ek cukor
  • 1 mk szalicil

Elkészítése:

A cseresznye szárát eltávolítjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd langyos vízben áztatjuk legalább fél órát.

A vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a szalicilt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá cukrot, vagy ha túl édes, hígítsuk vízzel. A fövő szirupba tegyük bele a cseresznyét, és addig hagyjuk benne, amíg színt vált.

Egy másik lábasba töltsünk vizet, állítsuk bele az üvegeket és melegítsük fel.

Egy szűrőkanállal szedjük a tiszta üvegekbe a cseresznyét, öntsük fel sziruppal, majd zárjuk le fémkupakkal az üvegeket.

A kompótot száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A fémkupak alá frissen tartó fóliát vagy celofánt szoktam tenni, és ennek a tetejére szórok egy kevés szalicilt.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is