Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Szószok

Csípős pirosarany

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi csípős pirosarany igazi kincs a kamrában. Paprikából, hagymából és paradicsomból készül, így sokkal természetesebb és ízesebb, mint a bolti változat. Szendvicsekhez, húsételekhez vagy főzéshez is remekül használható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A csípős paprikát alaposan megmossuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és néhány darabolt paradicsomot. Kevés vizet öntünk alá, megsózzuk egy kanál sóval, és feltesszük főni. Időnként megkeverjük, majd amikor minden puhára főtt, hagyjuk kihűlni.

A megfőtt zöldségeket paradicsomdarálón áttörjük, turmixgépben pépesítjük, majd megkóstoljuk és szükség esetén sózzuk. Az egészet lábasba öntjük, kevergetve felforraljuk, végül nátrium-benzoáttal elkeverjük. Még forrón kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

Ha enyhébb változatot szeretnénk, készíthetjük fele csípős, fele édes paprikából is. Egy kevés füstölt paprika vagy fokhagyma hozzáadásával különlegesebb ízt adhatunk a krémnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is