Elkészítése
A csípős paprikát alaposan megmossuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és néhány darabolt paradicsomot. Kevés vizet öntünk alá, megsózzuk egy kanál sóval, és feltesszük főni. Időnként megkeverjük, majd amikor minden puhára főtt, hagyjuk kihűlni.
A megfőtt zöldségeket paradicsomdarálón áttörjük, turmixgépben pépesítjük, majd megkóstoljuk és szükség esetén sózzuk. Az egészet lábasba öntjük, kevergetve felforraljuk, végül nátrium-benzoáttal elkeverjük. Még forrón kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp
Ha enyhébb változatot szeretnénk, készíthetjük fele csípős, fele édes paprikából is. Egy kevés füstölt paprika vagy fokhagyma hozzáadásával különlegesebb ízt adhatunk a krémnek.

