Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Csokilekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kakaóport, cukrot, sót és dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel, majd lassú tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg elolvadnak. Ezután visszarakjuk főzni kb. 3 percre. A keveréket tiszta üvegbe töltjük, lezárjuk, és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, hogy a lezárás biztosan légmentes legyen. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A kakaóport, cukrot, sót és dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel, majd lassú tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg elolvadnak. Ezután visszarakjuk főzni kb. 3 percre.

A keveréket tiszta üvegbe töltjük, lezárjuk, és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, hogy a lezárás biztosan légmentes legyen.

A vaj miatt jobb, ha hűtőben tároljuk. A vaj kihagyható, de akkor kevésbé lesz krémes állagú.

Körülbelül másnapra a keverék folyósból zselésebb állagúvá válik.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is