Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokilekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 púpozott evőkanál kakaópor (2 db 375 ml-es üveghez)
  • csipet só
  • 400 ml víz
  • 2 tábla étcsoki (nem kell extra kakaótartalmú)
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag dzsemfix
  • 5 dkg teavaj

Elkészítése

A kakaóport, cukrot, sót és dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel, majd lassú tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg elolvadnak. Ezután visszarakjuk főzni kb. 3 percre.

A keveréket tiszta üvegbe töltjük, lezárjuk, és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, hogy a lezárás biztosan légmentes legyen.

A vaj miatt jobb, ha hűtőben tároljuk. A vaj kihagyható, de akkor kevésbé lesz krémes állagú.

Körülbelül másnapra a keverék folyósból zselésebb állagúvá válik.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/befozes/csokilekvar/