Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis mogyorókrém, avagy “Nutella házilag” recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg mogyoró (pirítva, finomra őrölve)
  • 20 dkg cukrozott sűrített tej
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál tejpor
  • pár csepp rumaroma
  • pár csepp vanília aroma

Elkészítése

Ez a házi mogyorókrém krémes, gazdag és igazi alternatívája a boltban kapható Nutellának. Friss mogyoróból, csokoládéból és sűrített tejből készül, így garantáltan tudjuk, mi kerül az üvegbe. Kenyérre, péksütikbe, süteményekhez vagy csak kiskanállal magában is ellenállhatatlan.

Krém elkészítése

A mogyorót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni, és finomra daráljuk. A sűrített tejhez hozzákeverjük a kakaóport, beletördeljük a csokoládét, és mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk. Simára keverjük a cukorral, majd hűlni hagyjuk, amíg langyos nem lesz. Ekkor belekeverjük a vajat, majd a darált mogyorót. Végül ízesítjük pár csepp rum- és vaníliaaromával, és alaposan összedolgozzuk, hogy selymes krémet kapjunk.

Tipp

Az elkészült krémet tiszta, jól záródó üvegbe kanalazzuk, és hűtőszekrényben tároljuk. Néhány napig frissen fogyasztható. Ha intenzívebb ízre vágyunk, használhatunk magas kakaótartalmú csokoládét vagy pörkölt mogyorót is.

https://receptneked.wps.hu/befozes/csokis-mogyorokrem-avagy-nutella-hazilag/