Ez a házi mogyorókrém krémes, gazdag és igazi alternatívája a boltban kapható Nutellának. Friss mogyoróból, csokoládéból és sűrített tejből készül, így garantáltan tudjuk, mi kerül az üvegbe. Kenyérre, péksütikbe, süteményekhez vagy csak kiskanállal magában is ellenállhatatlan.
Krém elkészítése
A mogyorót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni, és finomra daráljuk. A sűrített tejhez hozzákeverjük a kakaóport, beletördeljük a csokoládét, és mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk. Simára keverjük a cukorral, majd hűlni hagyjuk, amíg langyos nem lesz. Ekkor belekeverjük a vajat, majd a darált mogyorót. Végül ízesítjük pár csepp rum- és vaníliaaromával, és alaposan összedolgozzuk, hogy selymes krémet kapjunk.
Tipp
Az elkészült krémet tiszta, jól záródó üvegbe kanalazzuk, és hűtőszekrényben tároljuk. Néhány napig frissen fogyasztható. Ha intenzívebb ízre vágyunk, használhatunk magas kakaótartalmú csokoládét vagy pörkölt mogyorót is.