Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés körte dzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2,5 kg körte
  • 40 dkg cukor
  • 0,5 db citrom leve
  • 10 dkg 70 %-os csokoládé
  • 4 kupaknyi rumaroma
  • 1,5 tasak 3:1-ben zselésítő

Elkészítése

Előkészítés

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd kockákra vágjuk. Egy nagy lábasban a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a citrom levét, és főzni kezdjük, amíg a körte teljesen megpuhul.

Csokoládé és aroma hozzáadása

Ha a körte puhára főtt, beletördeljük a csokoládét, és időnként megkeverjük, amíg teljesen elolvad. Ezután hozzáadjuk a rumaromát. Figyeljünk rá, mert a csokoládé miatt a dzsem sűrűbb lesz, így könnyebben leéghet.

Zselésítés és üvegezés

Amikor a csokoládé és az aroma is elkeveredett, hozzáadjuk a zselésítőt. Erős forralás mellett 2–3 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A forró dzsemet steril üvegekbe töltjük a peremig, majd 5–10 percre fejre állítjuk. Ahogy hűl, szépen besűrűsödik és megszilárdul.

Tipp

A dzsemet feldobhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy vaníliával is, így még izgalmasabb ízt kap. Sütikbe, kekszekbe tölteléknek is remekül használható, nem csak kenyérre kenve.

https://receptneked.wps.hu/befozes/csokolades-korte-dzsem/