Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkini lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg cukkini
  • 4 db citrom
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 50 dkg cukor
  • 1 csomag 3:1 dzsemfix

Elkészítése

A cukkiniket alaposan megmossuk, majd legyaluljuk vagy lereszeljük. Ha zsenge, a héját is rajta hagyhatjuk. Ne reszeljünk hosszú csíkokat, inkább apróbb darabokra vágjuk, hogy rövidek legyenek.

Két citrom héját hozzáreszeljük a cukkinihez, majd belereszeljük vagy apróra vágjuk a gyömbért is. A citromokat úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héjat is eltávolítjuk, a magokat kiszedjük, a gyümölcshúst pedig feldaraboljuk, és a cukkinihez adjuk.

Hozzáöntjük a zselésítőt, majd állandó keverés mellett főzni kezdjük. Bár rövid ideig tart, amíg a cukkini eléri a forráspontot, fontos, hogy folyamatosan kevergessük.

Amikor a keverék felforr, hozzáadjuk a cukrot, és lobogva főzzük 2–3 percig.

Ezután az elkészült lekvárt tiszta üvegekbe töltjük (nekünk három normál méretű befőttesüveg lett belőle), rácsavarjuk a tetőt, és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk őket.

A cukkini lekvár ezzel el is készült, és süteményekhez, fagylalthoz vagy palacsintához is kiválóan felhasználható.

https://receptneked.wps.hu/befozes/cukkini-lekvar/