Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Cukormentes eper-rebarbara lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Elegendő: 4 db 370 ml-es üveghez 1 kg eper 20 dkg rebarbara 400 g cukornak megfelelő édesítő (nálam Cukvia) fél cs citromsav 1 cs dzsemfix szuper Elkészítése: Az epret megmossuk és feldaraboljuk, a rebarbarát megpucoljuk (a külső rétegét lehúzzuk) és kb 1 cm-es darabokra vágjuk. Az egészet összeturmixoljuk. Egy lábasban felrakjuk a dzsemfixszel, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
dpetrus
Beküldte: 2014.05.29.

Elkészítése

Hozzávalók:
Elegendő: 4 db 370 ml-es üveghez

  • 1 kg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 400 g cukornak megfelelő édesítő (nálam Cukvia)
  • fél cs citromsav
  • 1 cs dzsemfix szuper


Elkészítése:

Az epret megmossuk és feldaraboljuk, a rebarbarát megpucoljuk (a külső rétegét lehúzzuk) és kb 1 cm-es darabokra vágjuk. Az egészet összeturmixoljuk.

Egy lábasban felrakjuk a dzsemfixszel, a kimért édesítővel és citromsavval főni. Folyamatosan kevergetjük míg fel nem forr. 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.

A befőttesüvegeket fejjel lefelé forró vízbe állítjuk, majd kiszedjük és peremig lekvárral töltjük őket. 5 percre megfordítjuk. Ez után egy estére ruhák közé (én az ágyneműtartóba tettem) tesszük, így lassabban hűl ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
dpetrus
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is