Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukormentes eper-rebarbara lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Elegendő: 4 db 370 ml-es üveghez

  • 1 kg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 400 g cukornak megfelelő édesítő (nálam Cukvia)
  • fél cs citromsav
  • 1 cs dzsemfix szuper


Elkészítése:

Az epret megmossuk és feldaraboljuk, a rebarbarát megpucoljuk (a külső rétegét lehúzzuk) és kb 1 cm-es darabokra vágjuk. Az egészet összeturmixoljuk.

Egy lábasban felrakjuk a dzsemfixszel, a kimért édesítővel és citromsavval főni. Folyamatosan kevergetjük míg fel nem forr. 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.

A befőttesüvegeket fejjel lefelé forró vízbe állítjuk, majd kiszedjük és peremig lekvárral töltjük őket. 5 percre megfordítjuk. Ez után egy estére ruhák közé (én az ágyneműtartóba tettem) tesszük, így lassabban hűl ki.

https://receptneked.wps.hu/befozes/cukormentes-eper-rebarbara-lekvar/