Elkészítése
Hozzávalók:
2 db 0,25 l-es üveghez
- 3 nagy csokor medvehagyma
- 3 ek só
- 6 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A medvehagymát alaposan megmossuk és konyharuhára szétterítve lecsepegtetjük. Húsdarálón (nagy lyukú tárcsával) ledaráljuk. Hozzáadjunk 3 ek sót és 4 ek olívaolajat, majd jól összekeverjük.
Kisebb üvegekbe töltjük és 1-1 ek olívaolajat teszünk a medvehagyma pép tetejére.
Az üvegeket fedéllel lezárjuk és hűtőszekrényben tárolva nagyon sokáig eltartható. Egy igen kitűnő pesto alapot kapunk, amit számtalan módon felhasználhatunk.
[box style=”info”]Pl: Sült húsok tetejére, kőrözött túróhoz, szendvicsekre, fasírthoz/vagdalthoz ízesítésnek, leveles hajtogatott pogácsákba, krémlevesekhez és ízlés szerint végtelen a fantázia! :)[/box]

