Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ecetes céklasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 kg cékla
  • 10 dkg torma (friss )
  • 2 liter víz
  • 3 dkg só
  • 4 dkg cukor
  • 0,5 dkg kömény
  • 2 dl ecet (20%)
  • 1 g nátrium-benzonát

Elkészítése

A tisztított céklát vízben 2-3 óra alatt puhára főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, és uborkaszelőn leszeljük. ( Én eleve szelve szoktam főzni). A tormát hasábra vágjuk, és a céklával együtt üvegbe tesszük. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a sót, cukrot majd a kevés vízbe kifőzött kömény kivonatot, ecetet, és a tartósítót.Mi után kihűlt a céklára öntjük. Lezárjuk, és száraz, hűvös helyen tároljuk. A fent leírt adag 1 db. 5 l- es üvegre elég.

https://receptneked.wps.hu/befozes/ecetes-ceklasalata/