Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ecetes hagymasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg lilahagyma
  • só, cukor, ecet, korriander, mustármag ízlés szerint


Elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni.

Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korrianert és a mustármagot (mindenből ízleséünknek megfelelő mennyiséget tegyünk).

A hagymát tiszta befőttes üvegekbe tesszük rétegesen: egy réteg fehér hagyma, egy réteg lila hagyma, ismét fehér hagyma, majd végül felöntjük az ecetes lével. Rátekerjük a tetőt és hűtőbe tesszük.

3 nap múlva fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/befozes/ecetes-hagymasalata/