Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőttek

Befőzés

Ecetes szilva

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg szilva 40 dkg cukor 1/2 dl 10 %-os ecet 1 l víz ízlés szerint egész szegfűszeg és fahéj Elkészítése: A vizet felforraljuk a cukorral, az ecettel, a fűszerekkel és beledobjuk a megmosott szilvát, dee csak egy pillanatra és már szedjük ki szűrővel. A szilvát tiszta üvegekbe rakjuk. Ismét felforraljuk a levet és […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.09.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 40 dkg cukor
  • 1/2 dl 10 %-os ecet
  • 1 l víz
  • ízlés szerint egész szegfűszeg és fahéj


Elkészítése:

A vizet felforraljuk a cukorral, az ecettel, a fűszerekkel és beledobjuk a megmosott szilvát, dee csak egy pillanatra és már szedjük ki szűrővel.

A szilvát tiszta üvegekbe rakjuk. Ismét felforraljuk a levet és a szilvára merjük.

Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.

Ha kihűlt mehet a helyére. Finom húsok mellé, de kompótnak is fogyasztható.
[box style=”info”]Ez a lé 2 kg szilvához elég és 4 üveg lesz belőle.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is