Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Ecetes uborka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az ecetes uborka igazi klasszikus savanyúság, ami szinte minden kamrában ott lapul. A friss ropogós uborkák a kaporral és az ecetes-cukros lével együtt pikáns, mégis kellemesen édeskés ízt kapnak. Sültek, pörköltek, szendvicsek mellé is kiváló kísérő.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
mary101
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A kisebb uborkákat alaposan megmossuk, majd szorosan üvegekbe rakjuk.

A vizet egy nagy fazékban felforraljuk, hozzáadjuk a kapros savanyúságtartósítót, majd ismét felforraljuk. Ezután beleöntjük a cukrot és az ecetet, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. A levet hagyjuk kihűlni.

A kihűlt felöntőlevet az üvegekben lévő uborkára öntjük. Az üvegeket lezárjuk (celofánnal vagy kupakkal), majd rövid ideig dunsztoljuk, hogy tartósabb legyen.

Tipp

Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, az uborkák közé tehetünk pár gerezd fokhagymát, néhány szem borsot vagy egy csípős paprikát is. Így még karakteresebb lesz a savanyúság.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is