Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ecetes uborka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 kg kg uborka
  • 100 g befőzőpor vagy kapros savanyúságtartósító
  • 60 dkg kristálycukor
  • 0,5 liter 8 %-os ecet
  • 1,75 liter víz

Elkészítése

Az uborkát megmossuk és kifertőtlenített üvegekbe rakjuk.

Felfőzzük a vizet az ecettel, cukorral. Mikor felforrt, belerakjuk a befőzőport és 5 percig főzzük.

A befőttesüvegekbe, mikor már az uborka is benne van, beleöntjük a levet és lezárjuk a tetejét.

Egy vízzel teli edényt odateszünk a tűzre és belerakjuk az uborkás befőttesüvegeket. 25-30 percig főzzük, sterilizáljuk. Utána hagyjuk kihűlni, majd meleg dunsztba tesszük.

24 óra leteltével elrakhatjuk a kamra polcaira.

https://receptneked.wps.hu/befozes/ecetes-uborka-2/