Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ecetes uborka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • uborka
  • 4,5 liter víz
  • 4 evőkanál ecet
  • 1 csomag kapros savanyúságtartósító
  • 1 kg cukor

Elkészítése

A kisebb uborkákat alaposan megmossuk, majd szorosan üvegekbe rakjuk.

A vizet egy nagy fazékban felforraljuk, hozzáadjuk a kapros savanyúságtartósítót, majd ismét felforraljuk. Ezután beleöntjük a cukrot és az ecetet, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. A levet hagyjuk kihűlni.

A kihűlt felöntőlevet az üvegekben lévő uborkára öntjük. Az üvegeket lezárjuk (celofánnal vagy kupakkal), majd rövid ideig dunsztoljuk, hogy tartósabb legyen.

Tipp

Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, az uborkák közé tehetünk pár gerezd fokhagymát, néhány szem borsot vagy egy csípős paprikát is. Így még karakteresebb lesz a savanyúság.

https://receptneked.wps.hu/befozes/ecetes-uborka/