Hozzávalók:
- 2,3 kg cékla (megtisztítva 2 kg)
- 2 ek ecet (10%-os)
- 6-10 ek cukor
- 2 tk reszelt torma
- 0,5 tk Na-benzoát
Elkészítése:
A céklákat alaposan megmossuk, és egy fazékba téve felengedjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk.
A meghámozott céklákat negyedeljük, és a negyedeket felkarikázzuk. (Ha kicsik a céklafejek, elég felkarikázni. ) A céklákhoz adjuk a cukrot, az ecetet, a tormát és a legvégén a Na-benzoátot. Alaposan összeforgatjuk.
Egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Megkóstoljuk, ha nem túl édes, nem túl ecetes, ízesíthetjük még. Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.