Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes-savanyú mártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg cukkini hámozva és aprítva
  • 1 kg sárgarépa hámozva és aprítva
  • 2,5 liter közepesen sűrű paradicsomlé
  • 1 kg hagyma hámozva és apróra vágva
  • 3 darab babérlevél
  • 1 kg kápia paprika aprítva
  • 1 kg fehér paprika aprítva
  • 1,5 kg ananász befőtt a levével együtt (darabolt)
  • 30 dkg cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
  • 1,5 dl almaecet (kb)
  • 0,5 tasak curry
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 tasak 2:1-ben dzsemfix
  • 1 dl olaj

Elkészítése

Az olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát és a répát. Amikor a hagyma kezd összeesni, akkor hozzáadjuk a kápia és fehér paprikát, sót, borsot, fűszerpaprikát és a babérlevelet.

Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Addig pároljuk, amíg a hozzávalók kissé összeesnek. Ez kb fél óra.

Ezután hozzáadjuk a befőttet a levével együtt és a cukrot, majd felöntjük a paradicsomlével, valamint belekeverjük a curryt is.

Majd mikor az egész felforrt, akkor hozzáadjuk az ecetet is, majd összeforraljuk. Ha szükséges, akkor azlésünknek megfelelően fűszerezhetjük.

Amikor beízesítettük, akkor a csomagoláson lévő leírás szerint hozzáadjuk a dzsemfixet is (ennek hiányában 2 ek keményítőt adjunk hozzá, hideg vízben elkeverve).

3 perc forralás után üvegekbe szedjük és száraz dunsztba tesszük addig, amíg ki nem hűl.

Ebből a mennyiségből 15 db 720 ml-es üveggel lesz.

https://receptneked.wps.hu/befozes/edes-savanyu-martas/