Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Mártások receptjei

Szószok

Édes-savanyú szósz házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az édes-savanyú szósz házilag készítve friss, zamatos és sokoldalúan felhasználható. Befőzve hosszabb ideig eltartható, ezért mindig kéznél lehet egy üvegnyi belőle, ha gyorsan szeretnénk feldobni az ételt.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sos.ibolya
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezután adagonként hozzáadjuk a felkockázott, hámozott paradicsomot és a paprikát. Ízesítjük sóval, fehér borssal, bazsalikommal és ízlés szerinti cukorral. Mély edényben, közepes lángon félpuhára főzzük.

Amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és a felkockázott cukkinit. Rövid ideig főzzük tovább, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Belekeverjük a nátrium-benzoátot is, majd a még forró szószt tiszta üvegekbe szedjük. Az üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A kész szósz jól zárva hónapokig eltartható, és bármikor elővehetjük.

Tipp

Ha csípősebbre szeretnénk, tegyünk bele több chili paprikát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
sos.ibolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is