Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes-savanyú szósz házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 közepes cukkini
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 kg paradicsom (hámozva )
  • olaj
  • bazsalikom
  • őrölt fehérbors
  • 1 kávéskanál só
  • cukor
  • 4-5 db kápia paprika
  • chilipaprika (ha csípősre szeretnénk )
  • 1 kávéskanál nátrium-benzonát

Elkészítése

A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezután adagonként hozzáadjuk a felkockázott, hámozott paradicsomot és a paprikát. Ízesítjük sóval, fehér borssal, bazsalikommal és ízlés szerinti cukorral. Mély edényben, közepes lángon félpuhára főzzük.

Amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és a felkockázott cukkinit. Rövid ideig főzzük tovább, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Belekeverjük a nátrium-benzoátot is, majd a még forró szószt tiszta üvegekbe szedjük. Az üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A kész szósz jól zárva hónapokig eltartható, és bármikor elővehetjük.

Tipp

Ha csípősebbre szeretnénk, tegyünk bele több chili paprikát.

https://receptneked.wps.hu/befozes/edes-savanyu-szosz-hazilag/