Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Egyszerű meggydzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 kg meggy 3 tasak 3:1-ben Dzsemfix 1,4 kg cukor Elkészítése: A meggy zöld részeit (levél és szár) eltávolítjuk, majd alaposan, több léről átmossuk, kimagvaljuk. Egy fazékban közepes lángon felfőzzük. Hagyjuk pár percet főni, majd botmixerrel kicsit pépesítjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a cukorral elkevert fixet és forrástól számolva 3 percig zuborogva hagyjuk főni. Közben […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.07.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 kg meggy
  • 3 tasak 3:1-ben Dzsemfix
  • 1,4 kg cukor


Elkészítése:

A meggy zöld részeit (levél és szár) eltávolítjuk, majd alaposan, több léről átmossuk, kimagvaljuk.

Egy fazékban közepes lángon felfőzzük. Hagyjuk pár percet főni, majd botmixerrel kicsit pépesítjük.

Ha felforrt, hozzáadjuk a cukorral elkevert fixet és forrástól számolva 3 percig zuborogva hagyjuk főni. Közben kavargatjuk. A keletkező habot leszedjük.

Előre kimosott üvegekbe töltjük, majd lezárjuk.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]Anyukámtól kaptunk két nagydoboz, jó érett meggyet. Abból készült el ez a nagy adag dzsem. 13 kisebb üveget és két nagyobbat töltött meg. Természetesen a cukor mennyisége a gyümölcs savanyusságától is függ. Érdemes kóstolgatni. Ez most egy olyan finomság, ami kicsit pépesítve lett, de mellette maradtak benne meggy darabok is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is