Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Eper-banán dzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg eper 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán) 25 dkg cukor 1 kk Étkezési citromsav 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1 Elkészítése: Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam). Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
  • 25 dkg cukor
  • 1 kk Étkezési citromsav
  • 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1


Elkészítése:

Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).

Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni. Ha felforrt, 3 percig hagyjuk forrni.

A tetejéről leszedjük a habot. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]4 bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is