Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eper-banán dzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
  • 25 dkg cukor
  • 1 kk Étkezési citromsav
  • 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1


Elkészítése:

Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).

Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni. Ha felforrt, 3 percig hagyjuk forrni.

A tetejéről leszedjük a habot. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]4 bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.[/box]

https://receptneked.wps.hu/befozes/eper-banan-dzsem/