Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Eper dzsem xilittel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az epret frissen leszedjük, alaposan megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Egy lábosban összekeverjük a xilittel és a dzsemfix-szel, majd felforraljuk. Amikor elkészült, még forrón tisztára mosott üvegekbe töltjük, celofánnal lefedjük, szorosan rácsavarjuk a tetőt, és 20 percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Ízesítésként banánt is adhatunk hozzá, ebben az esetben kevesebb édesítő is elegendő. Ha rebarbarával dúsítjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
juhaszviki
Beküldte: 2013.07.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Az epret frissen leszedjük, alaposan megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Egy lábosban összekeverjük a xilittel és a dzsemfix-szel, majd felforraljuk. Amikor elkészült, még forrón tisztára mosott üvegekbe töltjük, celofánnal lefedjük, szorosan rácsavarjuk a tetőt, és 20 percre fejtetőre állítjuk az üvegeket.

Ízesítésként banánt is adhatunk hozzá, ebben az esetben kevesebb édesítő is elegendő. Ha rebarbarával dúsítjuk, akkor érdemes növelni a xilit mennyiségét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is