Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eper dzsem xilittel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg friss eper
  • xilit
  • dzsemfix
  • 4 szál rebarbara ( vagy 2 nagyobb banán)

Elkészítése

Az epret frissen leszedjük, alaposan megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Egy lábosban összekeverjük a xilittel és a dzsemfix-szel, majd felforraljuk. Amikor elkészült, még forrón tisztára mosott üvegekbe töltjük, celofánnal lefedjük, szorosan rácsavarjuk a tetőt, és 20 percre fejtetőre állítjuk az üvegeket.

Ízesítésként banánt is adhatunk hozzá, ebben az esetben kevesebb édesítő is elegendő. Ha rebarbarával dúsítjuk, akkor érdemes növelni a xilit mennyiségét.

https://receptneked.wps.hu/befozes/eper-dzsem-xilittel/