Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperdzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg eper
  • 70 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 3 dl víz

Elkészítése

A cukrot a vízzel sűrűre főzzük, a habját leszedjük. Beletesszük az eper kétharmad részét, majd ha már levet eresztett, hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt és a citrom kicsavart levét.

A gyümölcsöt 8 percig forraljuk, majd forrón üvegekbe szedjük, a visszamaradt szirupot kocsonyásodásig főzzük, majd a gyümölcsre öntjük.

Lekötjük, és 15 percig gőzöljük. Letakarva lassan kihűtjük.

 

https://receptneked.wps.hu/befozes/eperdzsem/