Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperlekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3,5 kg eper
  • 1 kg cukor
  • 3 csomag dzsemfix (3:1)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 teáskanál vanília őrlemény

Elkészítése

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és daraboljuk majd, botmixerrel pürésítjük.

A pürét átöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a kimért cukrot, a dzsemfixet, a citromhéjat és a citom levét végül a vaníliát és jól összekeverjük.

Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg elkezd forrni. Forràs után még 5 percig főzzük, majd a tiszta üvegekbe töltjük és a kupakot rácsavarjuk, majd 5 percre fejre fordítjuk.

Ezután egy kibélelt kosárba tesszük az üvegeket, betakarjuk pléddel és így hűtjük ki.

https://receptneked.wps.hu/befozes/eperlekvar-2/