Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperlekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg friss eper
  • 500 g befőzőcukor (a gyümölcs édességétől függően)

Elkészítése

Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk.

Krumpli törővel vagy botmixerrel pürésíttjük (akár hagyhatunk benne nagyobb darabokat is, akkor inkább dzsem állagú lesz).

A cukrot hozzáadjuk és felforraljuk. Mérsékeljük alatta a lángot és egészen sűrűre főzzük gyakori kevergetés mellett.

Ha szeretnénk, akkor ízesíthetjük a lekvárt vaníliával vagy akár citromfűvel is.

A kész lekvárt még forrón steril üvegekbe töljtük és fedővel lezárjuk (fontos, hogy a tető ne legyen sérült!). Az üvegeket forrón száraz dunsztba tesszük és így hagyjuk kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/befozes/eperlekvar/