Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Fehér káposzta savanyúság télre

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 kg fehér káposzta 1 ek só 2 nagy fej vöröshagyma 1 kg paprika A felöntő léhez: 2 liter víz 20 %-os ecet ízlés szerint 1 ek só 4 ek kristálycukor 1 mk szalicil Fűszerek: 10 szem kb egész bors Egész kömény 1 kk 3 db babérlevél Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.09.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 kg fehér káposzta
  • 1 ek só
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika

A felöntő léhez:

  • 2 liter víz
  • 20 %-os ecet ízlés szerint
  • 1 ek só
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 mk szalicil

Fűszerek:

  • 10 szem kb egész bors
  • Egész kömény 1 kk
  • 3 db babérlevél


Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeljük.

A paprikát megmossuk, a belsjét kivágjuk, majd feldaraboljuk.

A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.

A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.

A káposztát összekeverjük a paprikával, majd lazán (nem megtömve) egy nagyobb üvegbe tesszük.

Rátesszük a fűszereket, majd felöntjük a lével és celofánnal lezárjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is