Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Fügelekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fügelekvár igazi különlegesség, amit érdemes kipróbálni, ha sikerül jó minőségű fügét beszerezni. A fűszerek és a citrom frissessége kiemeli a gyümölcs ízét, az alma pedig segít a sűrítésben. Kiválóan illik péksüteményekhez, sajttálakhoz vagy akár húsok mellé is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A fügéket alaposan megmossuk, a hibás részeket és a szárat eltávolítjuk, majd a zöld héjjal együtt felkockázzuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a hámozott és kockára vágott almát, valamint a fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot. A zselésítőt és a citromsavat egyelőre nem adjuk hozzá.

Közepes lángon főzzük a gyümölcsöt, amíg szétesik és átfő (kb. 20–30 perc). Ekkor félrehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, további 10 percig főzzük, majd belekeverjük a zselésítőt, és nagyobb lángon még 2–3 percig főzzük.

Amikor elkészült, a tűzről levéve még forrón hozzáadjuk a citromsavat, majd sterilizált üvegekbe töltjük. Az üvegeket lezárjuk, 5–10 percre fejtetőre állítjuk, végül kihűlve a kamra polcára tesszük. A mennyiségből kb. 2 normál méretű üveg lekvár lesz.

Tipp

Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, egy kevés rumot vagy balzsamecetet is adhatunk a főzés végén. A fügelekvár kiválóan passzol sajtokhoz, így akár vendégváró falatok mellé is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is