Elkészítése
Hozzávalók:
- 1/2 l étolajhoz
- 5-7 gerezd fokhagyma (nagyságtól függően)
- 1 tk színesbors
- 1 tk koriander
- 1 tk borókabogyó
- 3 babérlevél
Elkészítése:
Egy steril és szigorúan száraz üvegbe beleszórjuk az összes hozzávalót és felöntjük az étolajjal, majd légmentesen lezárjuk.
2-3 héten át 1 max 2 naponta megfordítjuk, megmozgatjuk így az érlelési folyamat alatt könnyedén átveszi az olaj a fűszerek és a fokhagyma illóanyagát!
Sültekhez, pecsenyékhez kiváló ízt ad! Aki szereti a magyaros fűszeres ételeket, ne hagyja ki!
[box style=”info”]Általában 2 üveggel szoktam készíteni, egyiket ajándéknak szánom mert igazi gasztro kuriózum és nagyon tud örülni az ünnepelt! :)[/box]

