Elkészítése
A vízhez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, a sót, a kaprot és a babérlevelet, majd az egészet felforraljuk. Közben az uborkákat alaposan megtisztítjuk, levágjuk a végeiket, és hosszában négy részre vágjuk.
Tiszta üvegek aljára néhány karika hagymát teszünk, megszórjuk néhány szem fekete borssal és mustármaggal. Ezután az üvegeket megdöntve, szorosan egymás mellé helyezzük bele az uborkákat. A tetejére újabb hagymakarikákat és egy kis darab csilipaprikát teszünk.
Amikor a víz felforrt, szűrőn keresztül átmerjük az üvegekbe a forró levet. Rácsavarjuk a tetőt, majd hagyjuk az üvegeket egy napig állni.
Másnap a levet visszaöntjük ugyanabba a lábasba, amelyben főztük, újra felforraljuk, és ismét visszaöntjük az üvegekbe. A tetejére egy kevés nátrium-benzoátot szórunk, és szorosan visszatekerjük a fedelet. Miután az üvegek kihűltek, a hűtőbe tesszük őket.
Néhány óra múlva már fogyaszthatók is. Hűtőben körülbelül két hétig eltarthatók – bár valószínűleg addig úgysem marad belőlük.
