Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vízhez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, a sót, a kaprot és a babérlevelet, majd az egészet felforraljuk. Közben az uborkákat alaposan megtisztítjuk, levágjuk a végeiket, és hosszában négy részre vágjuk. Tiszta üvegek aljára néhány karika hagymát teszünk, megszórjuk néhány szem fekete borssal és mustármaggal. Ezután az üvegeket megdöntve, szorosan egymás mellé helyezzük bele az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A vízhez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, a sót, a kaprot és a babérlevelet, majd az egészet felforraljuk. Közben az uborkákat alaposan megtisztítjuk, levágjuk a végeiket, és hosszában négy részre vágjuk.

Tiszta üvegek aljára néhány karika hagymát teszünk, megszórjuk néhány szem fekete borssal és mustármaggal. Ezután az üvegeket megdöntve, szorosan egymás mellé helyezzük bele az uborkákat. A tetejére újabb hagymakarikákat és egy kis darab csilipaprikát teszünk.

Amikor a víz felforrt, szűrőn keresztül átmerjük az üvegekbe a forró levet. Rácsavarjuk a tetőt, majd hagyjuk az üvegeket egy napig állni.

Másnap a levet visszaöntjük ugyanabba a lábasba, amelyben főztük, újra felforraljuk, és ismét visszaöntjük az üvegekbe. A tetejére egy kevés nátrium-benzoátot szórunk, és szorosan visszatekerjük a fedelet. Miután az üvegek kihűltek, a hűtőbe tesszük őket.

Néhány óra múlva már fogyaszthatók is. Hűtőben körülbelül két hétig eltarthatók – bár valószínűleg addig úgysem marad belőlük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is