Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors uborka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg cukor
  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál só
  • 75 ml 20%-os ecet
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db chilipaprika (üvegenként )
  • szemes bors
  • mustármag
  • babérlevél
  • torma
  • 1,5 kg uborka

Elkészítése

A vízhez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, a sót, a kaprot és a babérlevelet, majd az egészet felforraljuk. Közben az uborkákat alaposan megtisztítjuk, levágjuk a végeiket, és hosszában négy részre vágjuk.

Tiszta üvegek aljára néhány karika hagymát teszünk, megszórjuk néhány szem fekete borssal és mustármaggal. Ezután az üvegeket megdöntve, szorosan egymás mellé helyezzük bele az uborkákat. A tetejére újabb hagymakarikákat és egy kis darab csilipaprikát teszünk.

Amikor a víz felforrt, szűrőn keresztül átmerjük az üvegekbe a forró levet. Rácsavarjuk a tetőt, majd hagyjuk az üvegeket egy napig állni.

Másnap a levet visszaöntjük ugyanabba a lábasba, amelyben főztük, újra felforraljuk, és ismét visszaöntjük az üvegekbe. A tetejére egy kevés nátrium-benzoátot szórunk, és szorosan visszatekerjük a fedelet. Miután az üvegek kihűltek, a hűtőbe tesszük őket.

Néhány óra múlva már fogyaszthatók is. Hűtőben körülbelül két hétig eltarthatók – bár valószínűleg addig úgysem marad belőlük.

https://receptneked.wps.hu/befozes/gyors-uborka/