Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsbefőtt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 1 rúd fehéj
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése

A cukrot egy edénybe tesszük és felöntjük a vízzel, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk citrom levét és a fahéjat. Szirup állagúra főzzük az egészet, majd félretesszük hűlni.

A megmosott, megtisztított gyümölcsöt feldaraboljuk és az előre előkészített, elmosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük a gyümölcsöt.

Ezután felöntjük az üvegeket a sziruppal, majd rátekerjük a kupakot.

Egy újságpapírral bélelt nagy edénybe sorakoztatjuk a teli üvegeket. Az edényt az üvegek feléig felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg elkezd gyöngyözni.

Ha ez megtörtént akkor elzárjuk alatta a lángot és óvatosan kivesszük az üvegeket és rácsavarjuk rendesen a kupakot.

Fejtetőre fordítjuk 5 percre, ezután egy kibélelt kosárba tesszük, jól betakarjuk és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, akkor felcímkézzük és mehet is a polcra.

https://receptneked.wps.hu/befozes/gyumolcsbefott/