A cukrot egy edénybe tesszük és felöntjük a vízzel, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk citrom levét és a fahéjat. Szirup állagúra főzzük az egészet, majd félretesszük hűlni.
A megmosott, megtisztított gyümölcsöt feldaraboljuk és az előre előkészített, elmosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük a gyümölcsöt.
Ezután felöntjük az üvegeket a sziruppal, majd rátekerjük a kupakot.
Egy újságpapírral bélelt nagy edénybe sorakoztatjuk a teli üvegeket. Az edényt az üvegek feléig felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg elkezd gyöngyözni.
Ha ez megtörtént akkor elzárjuk alatta a lángot és óvatosan kivesszük az üvegeket és rácsavarjuk rendesen a kupakot.
Fejtetőre fordítjuk 5 percre, ezután egy kibélelt kosárba tesszük, jól betakarjuk és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, akkor felcímkézzük és mehet is a polcra.