Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi lekvár kenyérsütőben készítve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,25 kg gyümölcs
  • 35 dkg cukor
  • 1 tasak 3:1 dzsemfix (ehhez sokkal kevesebb cukor kell,mint a többihez)
Házi lekvár

Elkészítése

A gyümölcsöket jó alaposan megmossuk (talán ez tart legtovább), majd vagy turmixgépben leturmixoljuk, vagy ha valaki a darabos lekvárokat szereti, apróra vághatja. A gyümölcslevet vagy a darabolt gyümölcsöket beletöltjük a lekvárfőző gépbe, ráöntjük a cukrot és a fixálót, majd elindítjuk a programot. 1 óra 20 perc múlva kész a lekvár.

Forrón üvegekbe töltjük, jól rátekerjük a kupakokat és kb. 5 percre fejre állítjuk. Semmi tartósítószer nem kell bele. Kész is a finom, házi, gyümölcsben gazdag lekvárunk!

https://receptneked.wps.hu/befozes/hazi-lekvar-kenyersutoben-keszitve/