Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi pesto recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 evőkanál reszelt parmezán
  • 1,5 dl olívaolaj (kb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 80 g friss bazsalikom
  • só ízlés szerint

Elkészítése

A fokhagymát összetörjük mozsárban, majd hozzáadjuk a sót és apránként a bazsalikomot.

Amikor összedolgoztuk az összes bazsalikommal, jöhet bele a fenyőmag és a sajt is.

Folyamatos morzsolás közben hozzáadunk annyi olajat, hogy krémes állagot kapjunk. Hűtőben 1-2 hétig eltartható.

 

 

 

https://receptneked.wps.hu/befozes/hazi-pesto/