Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Szószok

Házi piros arany (csípős)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 kg erős piros almapaprika 20-25 dkg só 1 kk tartósítószer Elkészítés: A paprikát kicsumázzuk úgy, hogy a magjai benne maradjanak. Húsdarálón ledaráljuk. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a só felét, és addig főzzük, míg megpuhul, és jól elfőtte a habját. Ekkor botmixerrel turmixszoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. Így a vékony héja és a magja marad […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.06.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 kg erős piros almapaprika
  • 20-25 dkg só
  • 1 kk tartósítószer

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk úgy, hogy a magjai benne maradjanak. Húsdarálón ledaráljuk.

Fazékba tesszük, hozzáadjuk a só felét, és addig főzzük, míg megpuhul, és jól elfőtte a habját. Ekkor botmixerrel turmixszoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. Így a vékony héja és a magja marad csak a szűrőben. Nagyon könnyen és gyorsan átmegy.

A paprikakrémet visszatesszük a fazékba, és addig forraljuk, míg sűrűsödik. Annyira, amilyen sűrűt szeretnénk. Szépen bugyog és pöfög, vigyázzunk.

Majd hozzákeverjük a tartósítószert, és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is