Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi piros arany (csípős) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 kg erős piros almapaprika
  • 20-25 dkg só
  • 1 kk tartósítószer

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk úgy, hogy a magjai benne maradjanak. Húsdarálón ledaráljuk.

Fazékba tesszük, hozzáadjuk a só felét, és addig főzzük, míg megpuhul, és jól elfőtte a habját. Ekkor botmixerrel turmixszoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. Így a vékony héja és a magja marad csak a szűrőben. Nagyon könnyen és gyorsan átmegy.

A paprikakrémet visszatesszük a fazékba, és addig forraljuk, míg sűrűsödik. Annyira, amilyen sűrűt szeretnénk. Szépen bugyog és pöfög, vigyázzunk.

Majd hozzákeverjük a tartósítószert, és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/befozes/hazi-piros-arany-csipos/