Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hordós savanyúság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 liter víz
  • 1 liter ecet (20 %-os )
  • 40 dkg só
  • 2 kg cukor ( aki édesebben szereti 3 kg)
  • 6 dkg borkén (kálium-metabiszulfit)
  • 3 evőkanál egész bors
  • 3 evőkanál mustármag
  • koriander (aki szereti)
  • kömény (aki szereti)
  • babérlevél
  • torma
  • 20 db meggyfalevél
  • 3 db szőlőlevél

Elkészítése

A zöldségeket kivéve keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, amíg a só és a cukor fel nem oldódik.

Helyezzük a leveleket egy 30 literes hordó aljába, majd a zöldségeket: uborka, paprika (akár káposztával töltve is), fokhagyma, gyöngyhagyma, zöld paradicsom, fiatal csillagtök, karfiol (vagy bármi, ami az adott szezonban elérhető).

Az elkészítés során folyamatosan lehet hozzáadni és kivenni belőle. Tegyünk nehezéket a tetejére úgy, hogy a zöldségek mindig a lé alatt maradjanak.

Amikor az összes zöldség megsavanyodott, kész a savanyúság.

https://receptneked.wps.hu/befozes/hordos-savanyusag/