Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Kakukkfüves savanyított karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: (3 db 7 dl-es üveghez) 2 kis fej karfiol 1 l víz 1,5 ek kristálycukor 1,5 ek só 1 ek szemes bors 1 ek fekete mustármag 5 babérlevél 3,5 dl 10 %-os ecet Díszítéshez: 12 szál friss kakukkfű 12 gerezd fokhagyma 15 apró erős paprika Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.10.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
(3 db 7 dl-es üveghez)

  • 2 kis fej karfiol
  • 1 l víz
  • 1,5 ek kristálycukor
  • 1,5 ek só
  • 1 ek szemes bors
  • 1 ek fekete mustármag
  • 5 babérlevél
  • 3,5 dl 10 %-os ecet

Díszítéshez:

  • 12 szál friss kakukkfű
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 15 apró erős paprika


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem.

A fokhagymát megpucolom, majd a paprikával és a kakukkfű ágakkal alaposan megmosom és ezt is papírtörlőre helyezem.

Az üvegeket és a fedőket egy nagy lábosban, lobogó vízben kifőzöm, majd elosztom bennük a karfiolt, a paprikát, a kakukkfüvet és a fokhagymát.

A vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a mustármagot felfőzöm, majd az így elkészült levet egy merőkanál segítségével a már ízlésesen megtöltött üvegere szedem, rácsavarom a kupakot és száraz dunsztban kihűtöm majd ezt követően a kamra polcaira teszem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is