Elkészítése
A narancsokat éles késsel négy cikkben meghámozzuk. A héjat ízlés szerint kockákra, csíkokra vágjuk, vagy kiszúrhatjuk apró formákkal is. A darabolt héjat vízbe áztatjuk három napig, közben naponta cseréljük a vizet.
Kandírozás
Az áztatás után a narancshéjat lemérjük, és ugyanannyi dkg cukrot adunk hozzá, mint amennyi a héj súlya. Egy edényben annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Három napon át, naponta 10 percig forraljuk – a vizet nem kell leönteni róla. A hatodik napon szép cukros bevonat képződik a narancshéjakon.
Szikkasztás és tárolás
Az utolsó forralás után szűrőkanállal sütőpapírra szedjük, és fél napig hagyjuk szikkadni. Időnként megrázogatjuk, hogy ne ragadjanak össze. Ha szeretnénk, még megszórhatjuk kristálycukorral, vagy keserű csokoládéba is márthatjuk a darabokat. Jól záródó üvegben vagy dobozban hónapokig eláll.
Tipp
A kandírozott narancshéj apróra vágva sütemények, kalácsok vagy kekszek tökéletes kiegészítője. Ha italokba tesszük, például forralt borba vagy teába, intenzíven kihozza a citrusos aromát. Csokiba mártva ajándéknak is kiváló, elegáns és ínycsiklandó finomság.

