Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kandírozott sárgarépa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre víz
  • 2 evőkanál méz
  • 30 dkg sárgarépa

Elkészítése

A répát feldaraboljuk gyufányi vastagságúra (ha srégen vágjuk, hosszabb szeleteket kapunk).

A cukrot a mézzel és a vízzel feltesszük főni, ha forrásban van, akkor beledobjuk a répát és addig főzzük, amíg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc), ezután leszűrjük és sütőpapíron hagyjuk száradni. Vagy lehet tovább főzni, amíg nagyjából elpárolog a folyadék, így koncentráltabb, édesebb lesz (40-50 perc).

Lehet krémekbe, fagyiba keverni, gyümölcskenyérbe tenni.

https://receptneked.wps.hu/befozes/kandirozott-sargarepa/