Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Karamellás – Mentaszörp

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karamellás mentaszörp különleges házi ital, amely a menta frissességét ötvözi a karamell lágy édességével. A hűsítő szörp szódával hígítva tökéletes nyári frissítő, de koktélok alapjaként is megállja a helyét. Elkészítése egyszerű, és nagyobb mennyiségben üvegbe töltve akár hetekig élvezhetjük.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy nagy, legalább 8 literes fazékban fél kilogramm cukrot karamellizálunk. Amikor szép aranybarna, óvatosan felöntjük 1 liter vízzel, és addig keverjük, amíg a karamell teljesen feloldódik. Figyeljünk rá, hogy a forró cukor köpködhet, ezért legyünk körültekintőek.

Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik. Forrásig melegítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A fazékba tesszük a száraktól lecsipkedett mentaleveleket, a felkarikázott citromot, a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Lefedve 4–5 napig állni hagyjuk, közben naponta átkeverjük.

A pihentetés után leszűrjük, és tiszta üvegekbe töltjük. Hűvös, napfénytől védett helyen tárolva sokáig eláll. Szódával hígítva frissítő üdítőitalt kapunk, de koktélok alapjaként is felhasználhatjuk.

Tipp

A szörpöt felhasználhatjuk alkoholmentes frissítőhöz: 1 rész mentaszörpöt keverjünk 3 rész szódavízzel, adjunk hozzá citromkarikát és jeget. Felnőtteknek fehér rummal, szódával és mentás jégkockával koktélként is kínálhatjuk. A jégkockákba előre belefagyasztott mentalevelek még látványosabbá és intenzívebbé teszik az italt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is